19 Februari – Gerard Alderliefste – Dubbel Leven

19 februari 2018 20:30 - 22:15 Theater Floralis -- Floralisplein 69 -- Lisse

Gerard Alderliefste – ‘Dubbel leven’

 

Jij leidt twee levens…’ zei m’n vader ooit. ‘Maar het is wel één feest.’

 

Gerard Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts. In het andere is hij muzikant. Al meer dan twintig jaar leeft hij met twee gezichten. Kan hij dan niet kiezen? Niet zo goed nee. Heeft hij nu een gespleten persoonlijkheid? Nee, dat ook weer niet.

 

En dat laat hij zien in zijn eerste soloprogramma, waarin beide werelden samen komen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde?

 

Gerard zingt en speelt zijn eigen liedjes of die van anderen. In het Frans en het Nederlands. En hij vertelt. Een theatercollege over partydrugs en verslaving. Wat het met je doet en waarom je het zou moeten laten. Met die energie die we van hem kennen. Een beetje jongensachtig, slim en met indrukwekkend veel energie.

 

Gerard Alderliefste trad acht jaar lang in de Nederlandse theaters op met zijn band Alderliefste. Hij is bekend van hits als ‘Une belle histoire’, samen met Paul de Leeuw, en  Laat me/ Vivre met Ramses Shaffy en Liesbeth List. Vanaf voorjaar 2016 tourde hij met buurman en muzikale vriend Cor Bakker met de theatershow ‘En route’.

 

Nu staat hij er opnieuw. Alleen. En hij schrijft zijn publiek deze medicijnen voor: een gitaar, een piano en een stem. En met maar één motto: Leven! Dubbel!

 

Gerard Alderliefste: driemansband  – kroegen en grand café ’s – van Amsterdam tot Maastricht – ‘Luxembourg’ op het Spui – De vrienden van Amstel live – 1e album: “Je Maintiendrai” – Concours de la chanson van de Alliance Française – samenwerkingen met Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw – hits: ‘Laat me / Vivre’ en ‘Une belle histoire’ – Symphonica in Rosso – 2e album ‘De Franse Slag’ – theaterprogramma’s: de Franse Slag, T3OIS, Carte Blanche en 20 jaar Alderliefste – derde album ‘Trois’ – ‘En route’, met Cor Bakker – solo met ‘Dubbel Leven.’

 

Voorpret:

https://www.youtube.com/watch?v=m0p3jfa8CZA (Une belle histoire solo)

https://www.youtube.com/watch?v=4tKrP3_UP7k&list=PLZqXSMMDlU4aHcqanMmdYIwW96U_ZFo8A ( Bij RTL Late Night 2016, met Cor Bakker voor Paul de Leeuw)

https://www.youtube.com/watch?v=3K74IGZ0xKg (Laat me/ Vivre met Cor Bakker tijdens theatertour)

http://www.omroepmax.nl/tijd-voor-max/uitzending/tv/tijd-voor-max-donderdag-28-januari-2016/.  (live met Cor en als arts aan tafel)

https://www.youtube.com/watch?v=Q8TsPiUZac0 (als drugsarts)

 

Reacties:

“Beide dingen doe je met passie…”

“deze zaken gaan iedereen aan…”

“ik ben zelf arts en heb genoten en veel opgestoken…”

 

Recensies:

https://www.facebook.com/gerard.alderliefste/notes/

Ticket Type Price Cart
19 Februari - Gerard Alderliefste - Dubbel Leven 18.50

In winkelmand