10 Juni – The Royal Dutch Scam plays Aja, the classic album of Steely Dan

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

The Royal Dutch Scam komt weer een thuiswedstrijd spelen. Na 2 eerdere topavonden in Floralis wordt 2e Pinksterdag 2019 een onvergetelijke. In 2016 bracht The Royal Dutch Scam voor de pauze het album The Nightfly in Floralis. Nu is de keus gevallen op Aja. 
Een unieke avond.

Geformeerd rond leadzanger en saxofonist Lo van Gorp, één van de de allerbeste Nederlandse sessiemuzikanten. 
Tussen de nummers door ontpopt Van Gorp zich bovendien als fijnproever en connaisseur. Met sappige anekdotes en speelse analyses licht hij een tipje van de sluier op over de mystieke teksten en rock-poëzie, die Steely Dan zo kenmerken.

De muziek laat zich omschrijven als ‘sophisticated classic rock’: rijke arrangementen, gelardeerd met jazz-invloeden en met een belangrijke rol voor de gitaar, vormen het raamwerk voor de prachtig uitgesponnen melodieën, doorspekt van blues en vermakelijke, vaak absurde teksten.

Met bezieling gespeeld, vanuit diepe rhythm ’n blues en bijna griezelige perfectie zoals het Steely Dan zelf betaamt, laat ‘The Royal Dutch Scam’ de tijdloze songs fris en tegelijk natuurgetrouw klinken. Een bijzondere live-ervaring, vol verrassing en herkenning. Fans worden getrakteerd op schitterende muzikale bouwwerken, spectaculair samenspel en indrukwekkende improvisaties. Elke zaal gaat plat.

De bandleden herken je misschien wel van het Metropole Orkest, Marco Borsato, Trijntje, Michiel Borstlap, Alain Clark, Frank Boeijen, Ilse DeLange, Gino Vannelli, enz.

Bezetting:
Lo van Gorp – leadzang/sax
Tom Beek – sax
Arjan Muusz – sax
Eric van de Bovenkamp – keyboards
Erik Rutjes – gitaar
Boudewijn Lucas – bas
Mark Stoop – drums
Dedre Twiss, Debbie Helaha & Simone Pormes – backing vocals

Be the first to review “10 Juni - The Royal Dutch Scam plays Aja, the classic album of Steely Dan”

*